AIRA System-8

0 (0/5)    0 beoordeling(en).   |  Beoordeel
Model: AIRA System-8
Beschikbaarheid: Voorradig

Of in termijnen.
Veilig & Eenvoudig

40,- p/mnd

indicatie voor
4 jaar looptijd

Nu Aanvragen
Prijs: €1.498,00

Inclusief BTW


Stuk(s)
 

Nieuw Model!

AIRA System-8

Roland AIRA System-8 De SYSTEM-8 is krachtig en diep. Hij produceert een uitgebreid klankenpalet dat geïnspireerd werd door de legendarische Roland-synthesizers van de voorbije vier decennia. Zijn vooruitstrevende Analog Circuit Behavior (ACB) klankgenerator drijft een achtstemmig, drie oscillat... Lees meer»

AIRA System-8

Roland AIRA System-8

De SYSTEM-8 is krachtig en diep. Hij produceert een uitgebreid klankenpalet dat geïnspireerd werd door de legendarische Roland-synthesizers van de voorbije vier decennia. Zijn vooruitstrevende Analog Circuit Behavior (ACB) klankgenerator drijft een achtstemmig, drie oscillators tellend soundmonster aan; met overweldigende filters en effecten, veelzijdige LFO’s en een indrukwekkend aantal hoge resolutie-knoppen en -schuivers om alles nauwkeurig mee te controleren. De SYSTEM-8 ondersteunt tot drie PLUG-OUT-synths, waarmee hij onderdak biedt aan ongelooflijk accurate reproducties van verschillende Roland-klassiekers. De JUPITER-8 en JUNO-106 PLUG OUTS zitten standaard bijgesloten (*) wanneer je de SYSTEM-8 aankoopt. Splits en stapel synths voor een hele resem nooit eerder gehoorde klanken, maak gebruik van de geïntegreerde vocoder, arpeggiator, CV/Gate outputs en de geavanceerde polyfonische step sequencer; om aan je creatieve klankzoektocht te beginnen.

* De release van de JUNO-106 staat gepland voor 2017.
* Ondersteuning van SYSTEM-8 bij eerder uitgebrachte PLUG OUT-synths weldra beschikbaar.

Uitbreidbare synth met de geavanceerde ACB-technologie van Roland.
• Veelzijdige performancesynthesizer met geavanceerde ACB-technologie en 49 full-size toetsen
• Interne klankgenerator levert klassieke analoge klanken en dynamische moderne sounds met analoge
vibe
• Bied onderdak aan drie PLUG-OUT-synths; JUPITER-8 en JUNO-106 PLUG-OUTs zitten bijgesloten (*)
• Geavanceerde low-pass, high-pass en side-band filters met hoge resolutie controleknoppen
• Grote real time controle met afzonderlijke draaiknoppen, schuivers en drukknoppen
• Polyfonische step sequencer met klassieke interface in TR-REC-stijl
• Arpeggio, vocoder en polyfonische Chord Memory-functies
• CV/Gate-outputs om te communiceren met modulaire synths en vintage gear
• Grote selectie ingebouwde effecten met grijpklare controleknoppen
• USB- audio/MIDI interface en control surface-modus

* De release van de JUNO-106 staat gepland voor 2017.
* Ondersteuning van SYSTEM-8 bij eerder uitgebrachte PLUG OUT-synths weldra beschikbaar.

Geavanceerde Klankgenerator
De wereldwijd op handen gedragen Analog Circuit Behavior van Roland zorgt voor een nauwkeurige reproductie van historische analoge sounds, in combinatie met andere vooruitstrevende technologie. De SYSTEM-8 beschikt over de meest geavanceerde ACB-klankgenerator tot nog toe. Dat vertaalt zich in een acht stemmige polyfonie, drie oscillators (inclusief in/uitschakelbare suboscillator) én zijdezachte filters met een ultragedetailleerde resolutie. Het is heel eenvoudig om warme pads, vette bassen, expressieve leadklanken en nog veel meer op te roepen. Allemaal sounds die geïnspireerd zijn door het rijke klankkarakter van de legendarische SYSTEM-serie. De veelzijdige SYSTEM-8 mikt verder dan de retrovibe, en is ook in staat om frisse, dynamische klanken en evocatieve texturen te produceren: perfect voor moderne sound designers.

PLUG-OUT Expansie
Naast de indrukwekkende interne klankgenerator beschikt de SYSTEM-8 over drie uitbreidingsslots, voor het gebruiken en controleren van PLUG-OUT software synthesizers. De JUPITER-8 en JUNO-106 PLUG OUTs worden meegeleverd, waardoor je rechtstreeks toegang verkrijgt tot authentieke klankreproducties van deze Roland-klassiekers (*1). Optionele PLUG-OUTs zoals de SH-2, SH-101, PROMARS en nog veel meer, worden eveneens ondersteund (*2). Door gebruik te maken van de Performance-modus van de SYSTEM-8, is het mogelijk om de interne klankgenerator en de ondergebrachte PLUG-OUTs te combineren, om zodoende supersynthesizer-patches te creëren, met gestapelde voices, gepersonaliseerde splits enzovoorts.

*1 de release van de JUNO-106 staat gepland voor 2017.
*2 ondersteuning van SYSTEM-8 bij eerder uitgebrachte PLUG OUT-synths weldra beschikbaar.

Maximale Klankcontrole
Met zijn uitgebreide interface biedt de SYSTEM-8 ontelbare klankcreatiemogelijkheden, alsook de optie om gloednieuwe sounds te ontdekken. Het frontpaneel zit nokvol met direct bereikbare bedieningsknoppen voor het dynamisch creëren van sounds en het uitvoeren van expressieve live performances. De geavanceerde ACB-klankgenerator zorgt voor een groot aantal hi-res filtertypes, inclusief een krachtige side-band filter die overgeërfd werd van de invloedrijke Roland V-Synth. Talrijke topeffecten zijn eveneens van de partij, voor het toevoegen van extra karakter en ruimtelijkheid: gaande van overdrive, distortion en fuzz tot delay, chorus, reverb en nog veel meer. En net zoals de talrijke synthparameters, kunnen ook de effecten bediend worden met grijpklare controleknoppen, zodat het heel eenvoudig is om al spelend je klanken te bewerken.

Creatieve Toolbox
De SYSTEM-8 is ontworpen om te inspireren. Hij is voorzien van talloze intuïtieve performancetools die je creativiteit mee op gang helpen brengen. De 64-step sequencer gebruikt de vertrouwde interface in TR-REC-stijl en de afzonderlijke bedieningsknoppen voor record, play en het manipuleren van loopsequenties in real time. Terwijl je de sequenties aan het bouwen bent, kun je solonoten of volledige akkoorden opnemen, evenals alle bewegingen die je met de knoppen en schuivers uitvoert. De Arpeggio-functie is uitgerust met snel toegankelijke controleknoppen voor het switchen van patronen en stijlen terwijl je aan het spelen bent. En Chord Memory zorgt ervoor dat je met één toets polyfoon gestapelde noten kunt triggeren. De SYSTEM-8 heeft zelfs een geavanceerde vocoder aan boord; alweer een tot de verbeelding sprekende expressieve optie voor het afleveren van unieke en memorabele synthesizerperformances.

USB en CV/Gate
De SYSTEM-8 blinkt uit als een performance-instrument, maar hij werkt ook perfect samen met je muziekproductiesoftware en externe gear. De synth fungeert indien gewenst als een USB-audio/MIDI interface voor je DAW. En de 49 full-size toetsen zorgen ervoor dat je een responsief en geweldig aanvoelend klavier ter beschikking hebt, voor het opnemen van MIDI-tracks. Er is zelfs een control surface-modus aanwezig, zodat je de draaiknoppen, schuivers en drukknoppen van de SYSTEM-8 kunt gebruiken om je softsynths mee te bedienen. En via de ingebouwde CV/Gate-outputs kun je noot/pitch-data van de synth engine en de step sequencer verzenden om er modulaire synths en retro gear mee te triggeren. Niets werd aan het toeval overgelaten!

AIRA System-8

Stuk(s)
 

Of in termijnen.
Veilig & Eenvoudig

40,- p/mnd

indicatie voor
4 jaar looptijd

Nu Aanvragen
Prijs: €1.498,00

Inclusief BTW


 • Persoonlijk Advies
 •  0570 60 70 70
 •  Di. t/m vrijdag: 10 - 17 uur
 •  Zaterdag: 10 - 17 uur
 • Lagere Prijs Gezien?
 • Neem contact op
 • Waarom Muziek Meibergen?
 •  Groot assortiment
 •  Wekelijkse aanbiedingen
 •  Professioneel en persoonlijk advies
 •  Snelle levering
 •  Prima service en garantie
 •  Fysieke winkel sinds 1923
Roland Producten / Muziek Meibergen Deventer BV © 2019