Clavia Nord Drum 3P percussiepad

0 (0/5)    0 beoordeling(en).   |  Beoordeel
Merk: Clavia
Model: Clavia Nord Drum 3P percussiepad
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 615,00

Inclusief BTW


Stuks
 
Clavia Nord Drum 3P percussiepad

De Nord Drum 3 combineert een zeer intuïtieve gebruiksinterface met de nagenoeg ongelimiteerde sound design mogelijkheden van de innov... Lees meer»

Clavia Nord Drum 3P percussiepad

De Nord Drum 3 combineert een zeer intuïtieve gebruiksinterface met de nagenoeg ongelimiteerde sound design mogelijkheden van de innovatieve Nord Drum 2. Nieuwe eigenschappen zijn onder andere de geïntegreerde multi-pad, reverb- en delayeffecten, een versimpelde sound selection modus, en nieuwe Sound Banks om zeer snel zelfgemaakte kits samen te stellen.

De P staat voor portable, wat betekent dat deze Drum 3 zes geïntegreerde pads heeft waarmee je direct aan de slag kunt. Bovendien bevat de Drum 3P een externe bassdrum input, en weegt hij nog geen 2 kilo! Dit maakt de Nord Drum 3P zeer geschikt voor de drummer die graag mobiel wil zijn, of graag een compacte elektronische unit aan zijn akoestische drumstel wil toevoegen.

Delay- en reverbeffecten 
De fantastisch klinkende delay- en reverbeffecten stellen je in staat een compleet nieuwe dimensie aan je drumgeluiden toe te voegen. De reverb bevat maar liefst 7 room algoritmes waarbij je de tonale kleur kunt aanpassen. De delay heeft daarnaast een tap-tempo functie en een instelbare feedback hoeveelheid. De hoeveelheid reverb of delay is daarnaast zeer gemakkelijk in te stellen voor ieder drumkanaal. Hierdoor zit je dus niet vast aan bepaalde vooraf ingestelde effecten. De reverb bevat maar liefst 7 room algoritmes waarbij je de tonale kleur kunt aanpassen. De delay heeft daarnaast een tap-tempo functie en een instelbare feedback hoeveelheid.

Versimpelde Sound Selection en een nieuwe Sound Bank 
De nieuwe Sound Select mogelijkheid laat je zeer gemakkelijk door een brede selectie van fantastische drumgeluiden bladeren, die je vervolgens zeer gemakkelijk kunt toewijzen aan één van de zes pads of kanalen. Je kunt heel gemakkelijk je toms, cymbals, of basdrum vervangen voor compleet andere geluiden door middel van de nieuwe preset library.

De nieuwe Factory Sound Bank bevat 10 verschillende categorieën van fantastische presets die je in een handomdraai aan de zes kanalen of pads kunt toewijzen. Deze optie is zeer handig wanneer je direct muziek moet kunnen maken, of gewoon geen zin hebt om de Drum 3 uitgebreid in te stellen zoals jij het wilt. Je hebt de keus uit de volgende categorieën: Kicks, Snares, Toms, Percussion, Bells, Tuned, Effects, Cymbals, Hihats, en Claps.

Een echte synthesizer 
Zoals het een echte synthesizer betaamt, is de Nord Drum 3 in staat te gekke klanken te produceren. Vervolgens kun je er nog effecten overheen gooien. Het genereren van nieuwe geluiden vindt plaats in drie verschillende secties: Tone, Noise, en Click. Deze secties hebben elk hun eigen unieke geluiden.

Tone 
De Tone-sectie is vooral gespecialiseerd in het creëren van tonale en harmonisch complexe geluiden, en bevat daarnaast drie synth-modi: Resonant Synthesis modus, Subtractive modus, en FM synthesis modus. Met de Resonant Synthesis modus, kun je geluiden produceren die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld drumvellen, een vibrafoon, een kalimba, en cymbals. Subtractive modus bevat de klassieke sinus, zaagtand, blok, en puls golfvormen waarmee je fantastische klassieke synth-achtige drumgeluiden en effecten kunt creëren. FM Synthesis modus bevat zes verschillende FM algoritmes waarbij de Frequency parameter de hoeveelheid modulatie bestuurt, en Spectra de frequentie van de modulatie bestuurt.

Noise 
De Noise-sectie is vooral bedoeld om, zoals je al verwacht, "noise" te creëren. Dat betekent dat je van een fluweelzachte suis tot zwaar gekartelde ruis kunt produceren, en de Tone-sectie hiermee meer textuur kunt geven. Alle aspecten van de noise zijn volledig te verfijnen en in te stellen zoals jij dat wilt.

Click
Deze sectie is gespecialiseerd in het produceren van zeer korte geluiden. Er is een zeer breed scala aan verschillende clickgeluiden te gebruiken, en dankzij de level-control stel kun je die geluiden naadloos laten aansluiten bij de rest van je geluiden.

Effecten 
Naast de eerder genoemde delay en reverb mastereffecten, bevat de Nord Drum 3 nog meer krachtige effecten om je geluiden nog unieker te maken. Zo heb je de keuze uit Distortion, een precieze parametrische EQ, en Repeat. Deze effecten zijn volledig naar smaak in te stellen en vormen hiermee weer een krachtige toevoeging aan de Nord Drum 3.

Bergen fantastische functies 
De Nord Drum 3 zit tot aan de nok toe gevuld met allerlei zeer bruikbare en te gekke functies. Zo heb je een Group Edit functie, die je in staat stelt meerdere kanalen of pads tegelijk aan te passen. Deze functie heeft ook een Group Scale modus die je de mogelijkheid biedt alle pads en kanalen in één toonsoort te houden, of als toonsoort te kunnen transponeren. 

De Mute Group functie geeft je de mogelijkheid ieder pad of ieder kanaal enkel per stuk te kunnen bespelen. Dat wil zeggen dat wanneer je één klank laat horen en vervolgens een andere speelt, dat de vorige klank direct gemute wordt. Vergelijkbaar met monofonische synthesizers.

Om het hele plaatje compleet te maken heeft de Nord Drum 3 een MIDI in/out waarmee je hem kunt aansluiten op allerlei verschillende MIDI pads, of MIDI sequensers. De MIDI functie maakt de Drum 3 een briljante controller voor allerlei andere geluidsbronnen via MIDI. Wanneer je een iPad hebt, heb je de mogelijkheid om de gratis app "Nord Beat" te gebruiken. Deze app maakt sequencing mogelijk via MIDI.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
 


 • Persoonlijk Advies
 •  0570 60 70 70
 •  Di. t/m vrijdag: 10 - 17 uur
 •  Zaterdag: 10 - 17 uur
 • Lagere Prijs Gezien?
 • Neem contact op
 • Waarom Muziek Meibergen Deventer?
 •  Groot assortiment
 •  Wekelijkse aanbiedingen
 •  Professioneel en persoonlijk advies
 •  Snelle levering
 •  Prima service en garantie
 •  Fysieke winkel sinds 1923
Muziek Meibergen Deventer BV © 2020